Search
  • Magnus kinesitherapie

Is yoga enkel voor lenige mensen? 8 redenen om yoga te proberen.


Het beeld dat we tegenwoordig van yoga krijgen, doet je misschien denken dat je een vrouw, enorm lenig, en atletisch moet zijn om yoga te kunnen doen. In deze post leggen we je uit waarom yoga voor iedereen is.

Yoga Leuven

Als je kan ademen kan je ook yoga doen. Alles begint namelijk met de ademhaling. Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskrit en betekent ‘verbinding’. Yoga focust op de connectie tussen je lichaam en je ademhaling. Dit omdat je ademhaling het ritme en de intensiteit van je bewegingen bepaalt. In onze yogalessen leren we je zo contact te maken met jouw ademhaling opdat we de yoga kunnen aanpassen aan je persoonlijke ritme.

Meer in contact staan met je ademhaling heeft veel fysieke en mentale voordelen. Onze sessies therapeutische yoga leren je bewuster worden van het ademhaling en je lichamelijke feedback opmerken om er zo meer vat op te krijgen. Zodra je hiermee aan de slag gaat, kan je genieten aan alle voordelen van yoga. Verschillende onderzoeken komen met een heel lange lijst van de potentiële voordelen van therapeutische yoga. We zullen hier de belangrijkste voor je opsommen:

- de symptomen van blessures te verminderen

- flexibiliteit en spierkracht te verbeteren

- stress te verminderen - vermoeidheid te verminderen

- meer mentale weerbaarheid te creëren

- disbalans in lichaamshouding op te lossen

- balans en coördinatie te verbeteren - je gemoedstoestand te verbeteren

- pijn en stijfheid in de gewrichten te verminderen

- je ademhaling aangenamer te maken

Onze lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met blessures of chronische pijn. Kom zeker een les uitproberen en ervaar zelf de voordelen van yoga in je leven.

#yoga #therapie #relaxatie

110 views