Search
  • Magnus kinesitherapie

Magnus en Fit4Tennis: een slag in de goede richting


De aandachtige voorbijganger heeft het misschien al opgemerkt: elke dinsdagavond dampen de ramen aan van Magnus Kinesitherapie ! Dat zijn de momenten waarop de tennissers van K. Stade Leuven T.C. het beste van zichzelf geven. Op dinsdagavond zorgen de volwassenen telkens voor een full house.

Kinesitherapie Leuven

De primaire doelstelling van de stretching- en stabilisatie-oefeningen die steevast op het programma staan, is om blessures te voorkomen. Om ‘fit’ te zijn voor tennis moet een speler immers ‘in orde’ staan: je spieren moeten op lengte zijn (kwestie van geen hamstrings te scheuren bij de eerste bal waarnaar je moet sprinten) en je moet – vooral – over een stevig ‘spiercorset’ beschikken (om geen enkels te verstuiken of schouders te forceren).

Kinesitherapie Leuven

De tennisschool van Stade Leuven heeft voor dit soort van training sinds vorig schooljaar (2016-2017) in Magnus Kinesitherapie een nieuwe thuis en tevens gemotiveerde partner met sportspecialisten gevonden. Maarten De Groeve, één van de kinesitherapeuten in deze jonge groepspraktijk, is bovendien reeds heel wat jaren tennistrainer op Stade: hij zorgt voor de ‘secundaire preventie’ en screening van spelers. Karel Pardaens, eveneens kiné van opleiding, is de physical trainer van Stade, en leidt de trainingen op dinsdag- en vrijdagavond, dus de ‘primaire preventie’, in goede banen. Karel, Maarten en Lise Patteet staan samen in voor de screening, training en opvolging van de tennissers.

De fysieke training van de tennissers bestaat trouwens niet alleen uit ‘preventie’, maar ook uit ‘conditie’. Dat soort van training gebeurt op andere momenten, vindt outdoor plaats en is gericht op het aanscherpen van vnl. uithouding, snelheid en wendbaarheid. Uiteraard kaderen deze fysieke trainingen in een nog groter aanbod, waarbij de tennisschool van Stade Leuven in de eerste plaats zorgt voor de eigenlijke tennislessen (vnl. technische en tactische training), maar ook begeleiding op tornooien (aanreiken van tactische en mentale vaardigheden).

Tennisclub Leuven

K. Stade Leuven T.C. sleept reeds jarenlang de kwaliteitslabels van de tennisfederatie (Tennis Vlaanderen) in de wacht en is één van de grootste clubs in Vlaams-Brabant. Het toeval wil dus dat er zich nu op een boogscheut van deze toptennisclub ook een topteam van kinesisten heeft gevestigd. Als het geheel meer is dan de som van de delen – en daar zijn we in alle stilte reeds van overtuigd – dan ziet de toekomst van de tennissers – want om hen draait het per slot van rekening – er heel mooi uit !

#tennis #preventietraining #partner #conditie #karelpardaens #MaartendeGroeve #LisePatteet #screening #blessure #stabilisatie

91 views