Uw kinesist op maat
in onze referentie praktijk te Leuven

Bij Magnus kinesitherapie in Leuven vindt u een warm team van gepassioneerde kinesisten. Het complementaire team staat klaar om kinesitherapie op maat te bieden doorheen uw revalidatietraject. Door de juiste competenties op elkaar af te stemmen kunnen we uw herstelproces intern optimaliseren. Daarnaast garanderen we dat er intern overleg is tussen onze kinesisten en met uw (huis-)arts van zodra de revalidatie moeizaam verloopt.

Ontdek hier hoe Magnus garant staat voor kwalitatieve kinesitherapie

Bereikbaarheid

Erasme Ruelensvest 11
3000 Leuven

T 016 50 90 92
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Routebeschrijving  

Maak een afspraak

Parking

U kan vlot parkeren voor onze deur of iemand afzetten. De zijtak van de ring van Leuven t.h.v. onze lokatie zorgt ervoor dat u zonder verkeersdrukte de wagen rustig kan parkeren.

Opgelet!
Sinds maart 2023 is het parkeerbeleid van Leuven verandert waardoor u gebruik dient te maken van de parkeermeter of iets verder te parkeren. Gelieve de parkeerzones van Leuven terug te vinden door op deze link te klikken.

Per bus

Bussen 2, 18, 179, 306, 337, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 555, 558, 600 of 616 tot Leuven Naamsepoort

Per wagen

 • Vanuit (Oud) Heverlee - via Naamsesteenweg en Erasme Ruelensvest
 • Vanuit Kessel-lo - via R23 Geldenaaksevest tot Naamsepoort
 • Vanuit Bertem - via Tervuursevest tot Naamsepoort
 • Vanuit centrum Leuven - via Naamsestraat tot Naamsepoort

Specialisaties
in Leuven

 • Ademhalingskinesitherapie
 • Algemene kinesitherapie
 • Dry needling
 • Kaakgewricht klachten
 • Kinesist aan huis
 • Manuele therapie
 • Pediatrische kinesitherapie
 • Postoperatieve kinesitherapie
 • Sport kinesitherapie
 • Valpreventie
 • Vertigo
 • Magnus Kinesitherapie Leuven:
  een huiselijke, warme en gezonde omgeving voor de kinesist en patiënt

  Welkom in Maison Magnus te Leuven waar u een informele en huiselijke setting terugvindt. Professionalisme en gezondheid voor de kinesist en patiënt gaan hier hand in hand. Zowel voor ons team als de patiënt is het belangrijk om voorbij het ziektebeeld te kijken en gezondheid in zoveel mogelijk facetten te faciliteren vanuit onze praktijk. Bij Magnus vindt u een lichtrijke, open en warme plek en trachten we de drempel tot bewegen te minimaliseren.

  Magnus Kinesist Leuven Wachtzaal
  Profiel Magnus Kinesisten Leuven

  Profiel van de
  Magnus kinesist te Leuven

  Een Magnus kinesist wordt gekarakteriseerd door een passie om patiënten te helpen, intensief met collega’s samen te werken, competenties te delen en de kinesitherapie in de praktijk naar een hoger niveau te tillen. Bij Magnus garanderen we dat de kinesisten constructief met elkaar communiceren en zo het beste in elkaar naar boven halen i.f.v. de patiënt. Daarnaast volgen Magnus kinesisten jaarlijks opleidingen en is er ook een interne opleiding voorzien tussen de teamleden in Leuven om tot optimale kruisbestuiving van kennis te komen.

  Ons team
  van kinesisten te Leuven

  Betrokken partij
  in het gezondheidszorglandschap van Leuven

  Magnus kinesitherapie en kinesisten zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de kinesitherapie in de regio Leuven. Het doel is om collega kinesisten beter te kennen om opvolging of doorverwijzing van patiënten in Leuven te optimaliseren indien wij geen meerwaarde kunnen bieden voor de patiënt. Daarnaast is Magnus ook actief in de Leuvense Kinesitherapeuten Kring en het Leuvense kinesitherapeuten netwerk. Hierdoor staat Magnus in nauw contact met de evoluties in de kinesitherapie aan de universiteit, de ziekenhuizen in de regio maar ook de Eerstelijns Zone Leuven en Zorgzaam Leuven.

  Kinesisten Netwerk Leuven
  magnus kinesisten leuven parking

  Toegankelijkheid

  Onze kinesitherapie praktijk te Leuven is makkelijk bereikbaar per wagen, de fiets, te voet of het openbaar vervoer. U kan ons vinden aan de Naamse poort te Leuven op de Erasme Ruelensvest 11. Kan u niet tot bij ons komen vanwege ziekte of door een beperkte mobiliteit, dan helpen we u graag verder aan huis of via een tele-/videoconsult totdat u beter bent. Hiermee beogen we te vermijden dat u zorgen uitstelt. Opgelet! Huisbezoeken beperken we tot een straal van 2km rondom onze praktijk te Leuven.

  Opleidingspraktijk
  voor kinesisten van de KU Leuven

  Magnus kinesitherapie Leuven is een erkende opleidingspraktijk van de faculteit bewegings -en revalidatiewetenschappen van de KU Leuven Een stage bij Magnus omvat een gedetailleerd ontwikkelingsplan voor de stagiair. Het einddoel van de stage is dat de student kinesitherapie zichzelf ontwikkelt in één welbepaald ziektebeeld opdat hij / zei zich competent voel om als kinesist een patiënt van A tot Z te helpen revalideren. Doorheen de stage periode zal de student bij elke Magnus kinesist in Leuven ervaring opdoen. Hierdoor ontstaat er een transparante, open leeromgeving voor het volledige team en dit in functie van het voortdurend verbeteren van de zorgkwaliteit.

  Ontdek meer over stage in Leuven

  Stage En Opleiding Tot Kinesist Bij Magnus Leuven
  kinesist leuven focus

  Focus leidt tot succes en uitmuntende kinesisten

  Bij Magnus focussen we enkel op kinesitherapie en voortdurende interne en externe opleiding. Met deze aanpak kunnen we hoog kwalitatieve kinesitherapie garanderen. Uit onze ervaring met verschillende initiatieven en andere therapievormen hebben we geleerd dat focus zorgt voor de beste samenwerking en diepgang. Het werkveld en expertise van de kinesist is de laatste decennia ook ontzettend gegroeid met specifieke competenties in verschillende domeinen. Focus en expertise zijn dus steeds meer nodig om u vanaf de intake correct te begeleiden. Onze Leuvense kinesisten zijn geselecteerd om binnen deze visie te werken. Van zodra er andere expertise (vb. Beeldvorming, huisarts, …) nodig zijn om u te kunnen helpen verwijzen we ook naar andere focus praktijken in Leuven.

  Onze tarieven

  Magnus kinesitherapie Leuven focust op zorgkwaliteit, continuïteit en toegankelijkheid. De conventie tarieven, opgelegd door de mutualiteit en het RIZIV zijn ontoereikend om dit te realiseren. Magnus is overtuigd dat haar werking een hoge kwaliteit biedt, overconsumptie inperkt en tijdige doorverwijzing of samenwerking met andere zorgverleners bij complicaties versnelt. Hierdoor zal de totale kost voor uw revalidatie lager uitvallen en zetten we in op preventie opdat u eigenaarschap kan nemen van uw gezondheid. Magnus Leuven garandeert dan ook exclusieve één op één werking tijdens een consultatie, een up-to-date medisch dossier en tijdige bijsturing wanneer uw revalidatie niet volgens plan verloopt. Daarnaast zijn we pioniers in de integratie van nieuwe toepassingen om communicatie tussen zorgverleners te verbeteren in functie van betere patiënten uitkomsten. Tot slot ontlast Magnus haar kinesisten van de telefooncentrale en hanteren we een anoniem feedbacksysteem van de patiënt om onze dienstverlening verder te verbeteren.